Börja motionera

Att röra på kroppen regelbundet är en viktig del av att hålla god hälsa. Allt för många försummar denna del och hamnar därmed lättare i riskzonen för många sjukdomar och andra besvär. Bara något som 2-3 träningspass i veckan kan göra all skillnad i världen och är en mycket smart investering i sin egen framtid.

Motion har både fysiska och psykiska hälsofördelar. De flesta är nog redan medveten om de fysiska fördelarna då kopplingen mellan motion och viktnedgång har gjorts otaliga gånger. Men psykiskt sett får vi fördelen att endorfiner utsöndras vid träning, vilket annars sker när vi skrattar och har roligt. Av denna anledning är motion bland annat något som oftast brukar rekommenderas för personer som lider av depression.

Har man liten eller ingen erfarenhet alls av motion är det viktigt att veta att man ska börja lätt. Tro inte att koppen direkt kommer att kunna hantera samma tempo som någon som är riktigt vältränad. En mjukstart kan vara något som att simma i lugnt tempo, ta promenader eller lågintensitetspass på gymmet. Sakta men säkert kan man sedan börja trappa upp intensiteten eller längden på passen.

Motivationen är en viktig del i allt detta då det många gånger är denna som förhindrar en från att göra träningen till en riktig rutin. Här gäller det att prova på lite olika knep för att hålla uppe motivationen. Till att börja med kan man göra en investering i sin egen träning och skaffa ordentliga träningskläder och eventuellt några träningsredskap. Butiker som Sportamore kan hjälpa en att hitta något passande. Denna investering kan göra att man känner sig mer motvillig att sluta använda det man köpt.

Det är också många som har fått mycket motivation från att träna tillsammans med en vän eller sin partner. Någon som har full förståelse för ens situation och vill väl kan vara ett fantastiskt stöd. Sitter man i samma sits kommer man också kunna motivera varandra att fortsätta.

För tips om hur ett bra träningsprogram för nybörjare kan se ut kan man besöka sajten Tasteline.